Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

2η ΜΕΡΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ''ΒΙΓΛΑ'' ΣΤΗΝ ΚΡΗΝΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Για δεύτερη μέρα συνέχισε το καταστροφικό της έργο η μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από χθες το απόγευμα στο οικοσύστημα της ‘’Βίγλας’’στην Κρήνη Τρικάλων, με τις επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες.
Μάλιστα κατά τη διάρκεια της ημέρας, με τον φόβο αναζωπύρωσης,οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και με πεζοπόρα τμήματα που έφτασαν στο σημείο της φωτιάς, ενώ, στο σημείο καθ’ όλη τη διάρκεια βρίσκονταν εθελοντικές ομάδες, ιδιώτες και κάτοικοι της Κρήνης, οι οποίοι βοήθησαν στο έργο των πυροσβεστών.
Σημαντική βοήθεια επίσης έχει προσφέρει και το υδροφόρο όχημα του  δήμου Φαρκαδόνας.
Να σημειωθεί πως στη φωτιά νωρίς το πρωί αλλά και αργά το μεσημέρι, βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων  κος Μιχαλάκης, ο οποίος σε συνεργασία με τον  διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας συντόνιζαν τις προσπάθειες κατάσβεσης.

























2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς σβήστηκε η φωτιά. Απαιτείται συνεχής επαγρύπνηση (μη εκδήλωση νέας πυρκαγιάς, παράνομη υλοτόμηση κλπ) για τη διαφύλαξη αυτού του σημαντικού οικοσυστήματος για το χωριό μας και την περιοχή ολόκληρη..
Η πυροσβεστική φαίνεται πως κινητοποιήθηκε άμεσα και έκανε πολύ καλά τη δουλειά της..
Ευελπιστούμε οι αρμόδιες αρχές να τιμωρήσουν παραδειγματικά τους εμπρηστές.

Ανώνυμος είπε...

Το κτήνος αυτό που θέλει να λέγεται άνθρωπος προσπάθησε άλλες 4 φορές από διάφορα μέρη της κρηνης να μας κάψει,τον είδαν αρκετοί χωριανοί μας όπως και την ημέρα της πυρκαγιάς επίσης.ακομα κι αν δεν καταφέρουν να τον ανακρινουν και να τον μπουζουριάσουν οι αρχές,ο ίδιος και η οικογένεια του θα στιγματιστούν για την υπόλοιπη ζωή τους

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons